Diferite

Idei pentru decorarea dormitorului

Idei pentru decorarea dormitorului

Interiorul dormitorului trebuie să fie gândit pîna la cele mai mici detalii. Fiecare detaliu este important în proiectarea spațiului. Un design corect va asigura crearea unei atmosfere confortabile.

DECORAREA ÎN CULORI

În interior, este în vogă să folosiți nuanțe aurii. Acestea pot fi prezente în decorarea oglinzilor de perete, vazelor pentru flori, în lumânări decorative și rame foto. Dar trebuie să ținem minte că auriul este foarte capricios, deci ar trebui să fie un accent în interior și nu culoarea de bază. Prin urmare, îl puteți combina cu alte culori. De exemplu, combinația de aur și negru arată foarte original.

O altă tendință actuală sunt nuanțele naturale, pastelate. De exemplu, nuanțele albastre au un efect benefic asupra psihicului uman. Ele vor aminti de atmosfera plăcută a mării și, fără îndoială, vor reda această liniște în cameră. Această opțiune este excelentă pentru camerele cu geamurile spre sud.

De asemenea, emoțiile pozitive sunt provocate de nuanțe  de turcoaz și verde pal. Un ton bej va umple camera cu armonie, confort și liniște.

ELEMENTE DECORATIVE

Pentru a crea o atmosferă confortabilă în casă, vă recomandăm să decorați casa cu flori vii. Acestea pot fi atât plante în ghiveci, cât și flori care vor sta într-o vază și vă vor decora interiorul.

Dacă nu doriți să aveți grijă de flori, atunci puteți folosi florile artificiale. Ele sunt greu de distins de plantele vii.

Să nu vă fie frică să experimentați! O gamă variată de flori vă va ajuta să creați compoziții uimitoare pentru acasă.

La fel, puteți decora interiorul cu perne decorative, pături și covoare. Ele vor crea cu siguranță confortul dorit.

DECORAREA PEREȚILOR

Dacă interiorul este deja gata, dar vă lipsește ceva, atunci rămâne să adăugați câteva elemente decorative care vă vor ajuta să combinați și să finalizați designul camerei. Aici puteți alege din o varietate de tablouri, ceasuri, oglinzi și rame foto.

Atunci când alegeți opere de artă, trebuie să vă amintiți despre efectul culorii asupra stării psihologice și emoționale a unei persoane. Culorile calde adaugă un sentiment de confort, iar tonurile reci vă permit să faceți camera vizual mai spațioasă.

Dacă vă decideți să decorați peretele cu un ceas, este important să țineți minte că acestea ar trebui să completeze armonios interiorul sau să servească drept accent evedențiat. De asemenea, atunci când alegeți un ceas de perete, trebuie să luați în considerare dimensiunile camerei. Pentru un spațiu mare, ceasul mic nu se va potrivi, deoarece se pierde în el.

Ideea de a decora camera cu fotografii (rame foto) a venit la noi de la designerii europeni. Pentru decor, puteți utiliza o fotografie mare sau puteți crea o compoziție, un colaj din mai multe fotografii. Dacă combinați mai multe poze, este important ca acestea să fie cu o tematică comună sau să aibă o schemă de culori similară.